Thursday, May 5, 2011

Ramblekosong: Coret-coret Pesta buku antarabangsa 2011

credit to Google

salam semua!!! psst..psst...korang pergi pesta buku antarabangsa tak?? apa! tak pergi...tak tahu pun? (geleng kepala)...haishhh rugi sangat la korang tak pergi pesta buku antarabangsa (PBKL) minggu lepas, Disebabkan  agak busy (padahal tak bayar broadband lg...kantoi! ^^v) tak dapat la nak update panas2 sekarang dah basi orang semua dah update kat blog diorang dah pun (-_-)'. Ok back to our story la kan,  nak tahu kenapa aku cakap rugi korang tak pergi PBKL?? paling best buku-buku semua dapat diskaun beb! bukan senang nak dapat diskaun ok! kalau jusco or sogo ada mega sales ke dewa sales untuk peminat2 buku kat PBKL la kita punya sales ^^v best kn..kn.. bagi yang tak tahu, PBKL  memang every year (so siapa yang tak pergi this year, next year jgn lupa ok) tempat macam biasa sama setiap tahun macam yang bena kat atas tue dan PBKL nie berlangsung selama seminggu. Disebab kan first day PBKL hari jumaat, so aku tak boleh nak pergi kerja punya pasal (muka kecewa) tapi..tapi...aku hantar wakil ye (muka bahagia...semangat semacam) ^^v adik aku (gelak bangga). ye la daripada dia dok umah (dia tengah cuti sem, buat tak tahu aje kat umah) tak buat apa baik tolong aku pergi borong novel-novel baru kan,dapat faedah nyer..hehe..pujuk punya pujuk dia pun jalan even kena redah sorang2 kat pwtc tue (gelak evil). Tapi before tue kitaorang memang dah target buku-buku mana yang nak dibeli jadi senang sikit kan, daripada pergi tanpa hala tuju (haha konon je). So nie  la antara buku-buku yang di target and mission success!! ^^v yuhuuuuu
semua best!!! ^^

Ini cerita first day PBKL, last day pun aku pergi gak, dah ada pembuka penutup pun mesti singgah kan. Mula-mula tak plan nak pergi pun tapi nak dijadikan cerita malam ahad tue terbaca la newspaper then selak punya selak terbaca la slot buku kat dalam newspaper tue , tengah promote pesta buku lla kan then terbaca la dua buah novel nie, macam best je lepas tue apa lagi  soksek2 la kami 5 beradik nie ha terplan la besoknya pergi pwtc.Disebabkan ada mission sampai2 terus carik buku tue siap dapat autograph lagi ^^v  hehe. Nak tahu buku apa?? scroll bawah ok!
                                                                  
Jalan cerita yang menarik =)
Best sangat!! n sangat tebal!!
                                                               
Ni la novel-novel yang kitaorang borong kat PBKL.Semua citer best and tak bosan, so sesiapa yang tengah dok pikir nak baca novel apa, boleh la beli novel2 kat atas nie ^^v. Eh ini je ke...jeng...jeng....tak abih lagi ye kawan2 elok je nak keluar dari pwtc tue boleh plak aku ngan kakak aku ter-tengok (asyik ter je..padahal mmg nak beli =P) pulak satu buku nie, mula tak terasa nak beli so kitorang pun keluar je la nak g lunch kat da mall, tengah dok makan tue terbukak la cerita pasal buku tue, apa lagi discuss lagi then semua amik kata putus beli saja buku tue! (gelak bangga). So aku ngan ngan my sista pun patah blik masuk pwtc nasib baik buku tue kat depan2 aje kalau tak merempuh lagi sesak2 manusia kat dalam tue (tarik nafas lega).Memang rezeki sebab buku tue tinggal satu je,memang lagi semangat nak beli la kan. Ni la buku last yang kitorang berjaya borong jugak =)
 
                                  banyak info yang kita tak tahu boleh tau lepas baca buku nie =)

buku nie pun best walaupun tak abis baca lagi.Tak apa hujung minggu nie ada jugak benda yang boleh dibuat =). Dah habis pun coret-coret PBKL. Banyak pulak membebel hari nie kan (gelak bangga).Ok la selamat membaca dan selamat membeli ^^v.