Posts

Showing posts from December 21, 2011

Ramblekosong: Just a 10cent from me!

Pagi-pagi macam biasa la, gigih bersiap-siap (gigih la sangt)nak ke office walaupun perasaan malas tu lagi tinggi. Tapi nak buat macam mana kerja tetap kena pergi lagipun kerja tu kan satu ibadah :-) kan dapat pahala tapi make sure niat tu kena betul (peringatan untuk diri yg selalu mengeluh :-( ).Tengok senang-senang je Allah nak bagi pahala, kita yang tak tahu nak grab apportunity :-). So dalam tengah tunggu my dad datang (hari nie ayah aku hantar pergi kerja...punya la malas nak naik lrt)mata nie ternampak la ada seorang budak yang aku rasa umur dia dalam belasan tahun tengah lepak-lepak dekat taman. Memang la biasa budak-budak lepak kat taman tapi yg luar biasanya duduk lepak je tak apa tapi apa kes pulak dok berasap-asap. Rupa-rupanya kat tangan tue dah terselit sebatang rokok. Aik punya la selamba badak dia dok merokok kat situ...tak takut terkantoi ke? Yang pelik celah mana pulak budak bawah umur macam boleh dapat beli rokok? Musykil2..lagi Satu je yang ada kat kepala nie..kemu…