Posts

Showing posts from April, 2011

SembangNovel: Dibius Cinta

Image
Salam guys!! Last entry aku ada promote satu novel kan..kan.. so hari nie aku nak promote lagi satu novel yang aku rasa best dan boleh la kalau kawan-kawan  nak baca bagi mengisi masa-masa terluang.
jom ushar jap!!!! ^^


Credit to Google
Tajuk: Dibius Cinta Penulis: Qash Irdina Publisher: Fajar Pakeer Harga: RM19.90
Sinopsis (belakang buku)
"Eh, kau ni gila ke apa? Dahlah kau langgar aku tadi. Lepas itu, kau hempuk pula aku dengan beg Bangla kau tu.Hah, sekarang kau panggil aku perogol pula."
Pertemuan pertama mencipta pengalaman memalukan apabila pemuda yang cuba membantunya diserang dengan beg Bangla miliknya. Saat itu ingin sahaja dia berlari 1000 meter tanpa henti dan tak tahu mana nak sorokkan mukanya.Pertemuan demi pertemuan tercipta dengan sendirinya seolah-olah takdir sengaja mempertemukan dua insan tanpa perasaan cinta.
Tanpa disangka, takdir telah menyatukan mereka apabila Adam Syafiq dan Cazlin Amalina disatukan atas rencana tersembunyi.
Mungkinkah ikatan yang dibina tanpa …

Sahabat dunia akhirat

Image
Credit to Google
Sesungguhnya orang-orang mu’min adalah bersaudara karena itu  damaikanlah antara kedua saudaramu dan bertakwalah kepada Allah  supaya kamu mendapat rahmat”  (Al Hujrat : 10 )

Dalam dunia ini, untuk kita mencari seorang kawan memang cukup senang tapi untuk kita 

mencari seorang sahabat tidak sesenang seperti kita mencari seorang kawan.Kadang-

kadang terlintas di kotak fikiran apa beza antara kawan dan juga sahabat? Mungkin ada 

sesetengah kita menganggap bahawa kawan dan juga sahabat itu sama sahaja, tetapi 

ada juga yang bersetuju bahawa sahabat dan kawan dua benda yang berbeza.Kawan 

disaat kita senang dia ada bersama tetapi disaat kita  berada dalam keadaan berdukacita 

jarang kawan ada disisi kita. Sahabat itu berada dekat dengan kita saat kita suka dan 

duka bersama dengan kata-kata semangat,kata-kata nasihat untuk kita kembali bangun 

daripada  terus terjatuh.Itulah indahnya  jika kita bersahabat kerana Allah, kerana 

hubungan itu sentiasa disirami dengan rahmat Allah s.…

SembangNovel: Beli jangan tak beli ok!

Image
Salam guys!! okey hari ini aku nak membebel sikit pasal novel-novel yang aku beli bulan nie tapi disebabkan banyak sangat aku pilih satu yang mana aku rasa kawan-kawan semua patut beli and confirm tak bosan. Nampak tak gambo yang kat bawah tue?? nampak kan... tak kan x nmpak pulak kan dah sebesar boleh aku attach^^.Meh sini bace apa aku nak membebel pasal buku nie. Lepas dah bace suka hati korang la nak beli ke tak nak ok..lain orang lain citarasa maybe pada aku buku nie best giler tapi korang rasa best x giler pun ^^. check it out!!!!

credit to Google
Tajuk:Maid
Penulis: Suri Ryana
Publisher: KakiNovel
Harga:RM26

Sinopsis (berlakang buku):
Terdesak untuk melucutkan gelaran penganggur yang disandang,Noorul rela dalam terpaksa menjawat jawatan sebagai pembantu rumah kepada Harris Tan Sri Hamdan.Sikapnya yang cepat gelabah sering mengundang kemarahan Harris, si cerewet tahap gaban hingga menyebabkan Noorul menggelarbya Mr. F (fussy).
Daripada berbalas-balas nota berkaitan dengan kerja pada…

Ramblekosong:Cerita simple2 aje

Image
credit to Google
Salam guys!! agak lame aku tak meng-update my blog, bukan malas ye kawan-kawan tapi

agak busy sikit lately nie, yela dulu-dulu time zaman study2 boleh lah lagi tangan nie

rajin meng-update kalau sekarang nie dah kerja kirim salam jela kalau nak meng-update2

blog nie ^^. Sekarang rutin dah bertukar compared to last month. If before nie boleh lagi

nak tido2 ayam lepas subuh sebab office dulu dekat je dengan umah tak payah nak

rush2 sangat pergi kerje, kalau nak jalan lenggang2 mak minah pun ok punya ^^. Tapi

sekarang dalam mimpi jela nak bangun lambat ye!! sebab apa eh??? sebab...sebab.. 

I got new job ^^...baru start minggu nie so still in probation so attitude kena la A++++

(berangan je)  so tak boleh datang lambat ^^V. New office nie nak  kira jauh tak jauh

sebenarnyer tapi disebabkan naik public transport (lrt putra), so benda yang dekat pun

boleh jadi jauh..betul tak kawan?????...setuju tak?? angkat keyboard ^^V hehe...plus2

kat masjid jamek...mak eh ramai nyer uma…