Tuesday, November 30, 2010

RambleKosong:Cerita bongek kami


salam semua..
Sedang duduk-duduk sambil on9 facebook and blogwalking, tetiba teringat satu cerita bongek yang pernah terjadi kat aku setahun yang lepas. Cerita bongek ni cerita zaman belajar gaye macam dah lama sangat aku dah habis belajar setahun yang lepas kalau tak silap la.
Jalan cerita bongek tue memang aku simpan kemas kat dalam memory aku nie. Bila ingat balik cerita bongek tue satu persatu aku senyum...ketawa dan malu yang amat...
cerita bongek nie bukan cerita indah
cerita bongek nie bukan cerita lawak
cerita bongek nie bukan cerita hantu
cerita bongek nie cerita action plus thriller kot.
wlaupun action plus thriller pengakhirannya membuat aku nak ketawa guling-guling sambil menghentak kaki ke lantai akibat kelakar yang amat dan macam tak percaya benda macam tue berlaku kat AKU..aaaaa..cerita bongek yang memalukan aku...Eh jap2 apesal pulak aku malu sorang2 kan.. cerita nie bukan aku sorang je tau, cerita bongek nie membabitkan roomates aku jugak..mesti korang ketawa bace  entry nie..hahhaha  (^_____^ )  . Panjang betul mukadimah cerita bongek nie...hahaha...cerita bongek nie bermula dengan..

******************************************************************************* 
Setahun yang lepas...
Seperti yang aku ceritakan kat atas, cerita bongek nie cerita zaman aku belajar dan disebabkan kami pelajar bachelor jadi kami tidak diberi penginapan hostel maka tercampak lah kami ke taman yang haishhhhh.....
Ditambah lagi rumah yang kami sewa tue tak ada kemudahan internet dan kami masing-masing tak ada broadband pun..Maka nak dijadikan cerita rumah kawan kami nie ada  free wireless menjadi tempat persinggahan kami pada hujuang minggu dan dikala assignment menimbun. Pada hari kejadian, kami berpakat untuk lepak dekat rumah member kami tue, dah settle semua apa yang patut di settle kan kami pun balik jam time tue pukul 10 keatas..x sure sangat.. kami bejalan dengan penuh girang tapi sampai dipersimpangan jalan ada suara2 sumbang yang memecah sunyi malam kejadian tue:

suara sumbang: hai!! baru balik ke~~~~
kami : Haihhhh...xde keje la tue...
aku : baru balik mengaji
kami:

sampai satu jalan kecik, member aku yang kat depan berhenti , apahal pulak minah nie  oooo....kkkk......now. i know y....aaaaa...ada makhluk yang menyambut kami dekat lorong tue.arghhhh....semua sudah cuak2 ayam kat situ...panic2..panic..peluh-peluh dah  menitik laju...jantung dah macam nak terkeluar....baru first time berdepan dengan situai macam nie....arghhhhh...mana taknyer kalau makhluk tue macam nie tak pe lagi boleh shuhhhh2 lagi...


 tapi kalau dah macam nie...

memang panic beb!!! arghhhh...yang paling lawak ,mulut kata jangan lari tapi kaki dah lari pun...hahaha..jadi berlaku la aksi kejar mengejar antara kami dengan  makhluk atas nie....tetiba je rasa laju pulak ak lari dan yang  memalukan boleh tengah2 aci kejar tue boleh pulak selipar tercabut  dan tetinggal kat tengah jalan...aaaaa malunyerrr...yang tue xpe lagi...mamat2 suara sumbang (mss) yang tadi tue nampak kitorang main aci kejar dengan  makhluk kat ats nie..dan salah sorang dari mereka lalu kat tepi kami..aku pun bersuara lantang memanggil...

aku : dik...dik...< saje je panggil adik..hahaha>
mss: adik??

aku: boleh tak tolong amik selipar kat tengah tue...
mss: ingatkan dah habis dah kena ngan anjing
          tue
aku: thanks..boleh tak teman kitorang sampai kat lorong tue...?    
mss: ok2
aku: thanks

Sampai aje rumah, semua bantai gelak...lawak dapat, takut dapat,panic dapat..paling banyak dapat malu la...hahaha...sejak tue dah tak berapa berani nak keluar malam.Sebab takut makhluk sama tunggu jemput kami..hahahha. Tapi kadang2 terpaksa jugak kalau ada kelas malam atau test..masing2 bertawakal kat dalm hati.. (^______^)..

the end.

*******************************************************************************

Lawak bai lawak...hahahha...cerita bongek nie memang khas untuk roomates aku..cerita bongek yang kita buat dulu...(^___^) ...okey la stop kat sini dulu...banyak sangt membebel hari nie..

adiosssss..

Ramblekosong: Rutin aku sejak jadi penganggur terhormat

 salam semua..
Dah lama aku tak meng-update aku punyer blog nie, dah berhabuk pun. Kalau dulu tak update sebab tengah exam kononnyer, Tapi sekarang nie tak updated sebab dah terkena virus citer korea dan juga novel. Dah lama sebenarnya tak layan citer korea nie eceh2 konon2 je. Tapi serius memang dah lame tak buat kerja giler maraton citer korea sampai ke subuh then baru tidur itupun kalau mengantuk (^_____^) selalunyer tak mengantuk kalau bab2 korea nie..And now sejak menganggur nie dua benda nie je yang aku buat sepanjang hari duduk kat rumah...fuhhhh dasyat...sampai tak keluar bilik. keluar nak makan, nak solat n nak mandi then sambung balik...citer pulak best-best confirm-confirm la kerje dok menyambung satu citer ke satu citer..haishh aku rase kalua laptop aku tue boleh cakap confirm aku kena sedas dua nie.. tapi realitinyer my lappy memang tak boleh cakap (^__^)V.....
jom ushar jap citer korea apa yang best sangat tue :
  • My Girlfrend is gomiho 
          

cerite ni pasal percintaan antara gomiho ( fox) dengan manusia. Cerita agak lawak la time mula2 cerita then tengah2 dah mula sedih bila masing2 dah mula suka antara satu sama lain.Tapi dont worry coz citer nie happy ending so cepat2 cari citer nie ye..=).

  • Playful kiss


Citer nie ada banyak version. Ada version taiwan, korea dan jepun. Bagi aku korean version much better then the taiwan version. Citer nie memang lawak habis tapi jalan citer agak slow, tapi seronok untuk dilayan..=)

  • Prosecutor princess


citer yang sangat-sangat lawak.Korang akan  gelak dari start citer sampai ending korang akan gelak jugak...serius lawak tak tipu. so this one pun x rugi kalau nak tengok...=)


Itulah antara citer2 korea yang best giler untuk dilayan. Sebenarnya ada banyak lagi tapi buat masa nie lepak dulu, bancuh white coffee  buat roti bakar  layan dulu citer kat atas nie dulu then baryu ushar citer lain orait!

next entry aku akan kongsi novel2 terbaru yang aku rasa korang , hantu novel macam aku patut beli..(^___^)
orait !! adiossss........