Posts

Showing posts from June 29, 2011

Ramblekosong:Cerita hujung minggu yang dah basi ^^v part 2

Image
Salam semua!!! masih lagi dalam mood nak berkongsi cerita tentang cuti hujung minggu aku (tapi yang dah basi la...hehehe). Cerita ni continue dari cerita yang lepas yang katanyer nak pergi hiking. So the next day aku dengan bebudak office pergi hiking at Bukit Tabur.Dalam penat yang tak berapa nak hilang nie aku gagah jugak bangun pagi-pagi sebab excited giler nak pergi hiking (first time nak pergi hiking semangat berkobar-berkobar..=P). Plan nak naik pagi2 tapi sebab ada masalah transport last minute so kitorang kumpul kat masjid Jamek then sampai Bukit Tabur dalam pukul 8. So bermula la ekspedisi kitaorang mendaki Bukit Tabur (hahaha gaya excited lagi...jap lagi kita tengok excited lagi ke tak..haha) Before tue meh aku citer sikit pasal Bukit Tabur, bagi yang tak tahu Bukit Tabur nie terletak di Taman Melawati (dekat aje dengan umah aku...10 minute pun boleh sampai). Bukit nie ada 2 bahagian east and west yang kitorang naik nie west punyer.Ketinggian lebih kurang 1000 meter and untu…