Monday, December 28, 2009

sedar tak sedar.....

sedar tak sedar dah hampir sebulan ak practcal. Mula-mula masuk terasa lame, sekarang nie pejam celik dah pun sebulan. bagi aku tempoh sebulan mmg agak panjang sebab tempoh prctical aku 6 bulan. so aku ada 5 bulan lagi  untuk menempuh hari2 yang mencabar.sepanjang hampir sebulan aku prctcal nie dah banyak yang aku lalui. gembira, sedih..tension..tak ada mood..risau..semua feeling nie dah aku rasa. tapi nak buat cam ne, nak tak nak aku kne truskn jugak. part yang paling best time practical nie is experience...banyak experience yang aku boleh dapat time practical.dulu time aku belajar, aku nak sangat kerja, tapi bila dah kerja, baru terasa seronoknyer life as a student yang dulu aku rase tak best nye jadi student.sebenar ner post hari nie sekadar nak melepaskan tension dalam diri nie, tue yang nak merepek kejap, so hopefully esok masih ada sedikit kecerian dalam diri ini untuk tidak terus diselaputi kesedihan yang semakin menebal hari demi hari.



" ya Allah, aku berlindung denganMu daripada ditimpa kesusahan dan kedukaan daripada kelemahan dan kemalasan, daripada kedekut dan perasaan takut dan daripada desakan berhutang dan paksaan orang".



Saturday, December 19, 2009

quiz for today: Are you truly emo??

hari ini aku terasa nak main quiz personality. pasal emotion. sebab beberapa minggu nie persaan aku tak berapa nak stabil. so y not aku try je quiz nie. nothing serious, its just for fun.

tagged: emo, personality

1. whats your favorite colour?
    ~ purple (mmg sangat suka dengn dia color sebab ada seorang penceramah motivasi cakap warna              purple ialah warna kejayaan)

2. pick your favorite item....
    ~ cookie

3. how often do you cry?
   ~ monthly (ye ke...tah la...)


Quiz Result :

Never going to be Emo.....................


~off~

Monday, December 14, 2009

walmatul ursy'-member sek rendah...

hari ahad yang baru ni, aku pergi memeriahkan majlis perkahwinan member aku kat TUDM sg besi. memang seronok giler coz kitaorang siap buat gathering lagi...ye la kan yang pengantin tu member sekolah rendah dan confirm2 kitorang dah lame tak jumpe. so time tue la baru jumpe member2 lame...tapi ada sebahagian daripada diorang aku dah pernah jumpe  and kekadang berhubung juga  through facebook or ym.. ini antara yang aku boleh komen cikit dengan  hari wedding tu aka perjumpaan dengan member:

  • kitaorang berkumpul depan pintu masuk TUDM, disebabkan family member aku tue kenal ngan family aku so aku bergerak dengan my sis.
  • tema hari wedding hari tu ialah warna gold..memang antara warna yang aku suka..diorang memang sangat sepadan macam pinang dibelah dua..( ofcourse la cantik kan ..bukan hanya cantik je menawan lagi, naik seri pengantin)
  • sampai je ,jumpe member dulu...yang girl bru hari tue jumpe..yg laki dah pernah jumpe...memang seronok gler.
  • member pompuan x bnyak berubah la...still can cam lagi...( if x dpt cam tue disebabkan oleh  muke mereka yang sangat cantik lagi menawan...hehehe)
  • member2 lelaki ade yang dah berubah muke ade yang still cam dolu2 lagi...(teringat  kenakalan dolu2..alhamdulillah smua dah berjaya)
  • xdpt nak jumpe dengan pengantin sebab aku kena balik awal and tak dapat nak joint member2 lain pergi main bowling..xpe next time kot...
itu je la kot yang nak di-comment pasal hari wedding tue...bawah nie de la gambar2 yang sempat aku tangkap :

                                   pengantin baru~ pengantin perempuan tue merangkap member aku..
dari kiri: hawa,syafinas,iqma,azuwa,ieda,haziera

dari kiri: syafinas,me,azuwa n iqma

nie antara member2 yg datang n mostly satu kelas

finas n iqma n de zul skali....

tengah menandatangan perjanjian..hehehe


nie semua jejaka2 kelas 6I...bellamians
dari kiri: syukri, bullah, syahir, fitri n zul

       
                                                        me n ieda

Friday, December 11, 2009

practical training ~1~

lame giler tak post something kat blog nie.bukan nyer malas tapi penat and xde mase...ye la almaklum la sekarang ni aku tengan practica...so faham je la kan ...semuanyer berubah.. terutama 'masa'...mase tidor...mase makan...macam-macam lagi....even hari jumaat pun rase nak tidor cume meng-update my facebook...tue pun just tengok msg je...last week sangat tension coz last week start practical...so agak stress untuk nak adopt new environment...new friend..but lucky me coz 4 orang kawan aku dapat tempat yg same...:). neway after 2 weeks aku practical nie, overall okey la...dah de mood nak pergi keje. kalau tak, pagi je mesti..."nape cepat sangat pagi nie.." or " boleh tak kalau nak pura2 sakit" or " kenape mesti nak pergi practical".....tapi nak wat cam ne dah one of our subject n as to fulfil our course requirement.
so ari nie banyak sangat keje coz due date semakin hampir.nasib baik de orang nak tolong dah la x berape nak faham lagi...pastu nak audit orang punyer company pulak..cam ne tue...:(

activities aku sepanjang practical :

1. kami sampai sangat awal dan one of da staff bawak kami pergi ke department2 untuk sesi suai kenal.
( tapi sampai sekarang aku tak ingat2 name2 diorg ye la tak selalu jumpe coz diorg department lain)
2.lepas tue our senior bagi kitorg sorang satu file yang agak tebal untuk di review n di bace untuk rujukan bile da buat keje nanti. ( tapi ktorhg tak faham satu benda pun...hehehe...tapi semua membace dengan begitu kusyuk dan tekun sekali...bak kate kawan aku LLB..haha..hnye ktorg je tau...de la trdengar senior ckp kat member after lunch ktorg dah kene wat audit...punyer la terkejut beruang ...da kene wat audit...what da....ish..ish..)
3. disebabkan ktorg aka trainee n thun nie ramai so (6 org jew.) ktorg ber-partner. then amik la satu group satu company  (very x lucky coz my group punyer  kne antar this month tue yang lagi terkejut katak pulak)
4. petang kami diperkenal kan dengan our big boss ( jantung dah lari maraton nie....) and die bagitau ktorg if die ada mase free dia akan buat kelas ( nak katakn every week ktorg ade class...so dah de class mestila blik lambat)
5. time to balik.sebenar nyer mase office hour 8.30 a.m p-5.30pm.
 (tapi disebabkan kitorg ada class dengan our boss, so mase balik ktorg dah bertukar pada pukul 6++++.)

to be continue....(macam drama pulak)


~off~

Tuesday, December 1, 2009

Do you speak your mind?

quiz yg di jwab dgn sangat tak ikhlas...coz it's just for fun..so bwh nie soalan- soalan yang aku kena jawab....

1. you r having a party, and you r have a couple of friend over. one friend whisper into another friend's ear,looking at you. you :
my answer: ask why they staring at you ( mmg saje je nak carik pasal la tue.. tgk2 org de hutang ke...)


2. what would you most likely be doing at party
my answer: eating (dah tue nak wat pe..tak kan nak tgk orang pulak...da name pun party..cnfrim carik    makan dulu..ngeh..ngeh..)

3. how do you think people would describe you
my answer: funny (ramai org cakap yang aku nie kelakar...kelakar ke??...mmg sangat confius ..)

4. what would you rather do right now?
my answer: draw/watch tv/text/read/computer/ something else (yg nie sangat true..memang nie je pun yang aku suka buat..hehehe..but watch tv,,kureng ckit...)

5. what would your friends probably say about you?
my answer: im a very funny and a good friend (??....hanya memenuhi kehendak soalan..no comment)

6. do you talk about how you feel at times with your friends or buds?
my answers: never. i dont want anyone to know how i truely feel. ( true...tak kan terjadi..(^_^)......)

so the result is....

most of the time....
you are a very good person , and you know your limits. you know when something is wrong, and speak your mind often. though, you also know when no to.

p palang s: quiz nie saje- saje je untuk mengisi kebosanan yang melampau..so ia tak de kene mengena dengan diri sendiri and apatah lagi orang lain...:)

Sunday, November 29, 2009

doa untuk kekasih

Dengan nama ALLAH yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang.....

Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yang
melabuhkan cintanya pada-Mu,
untuk mencintai-Mu

Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta
jagalah cintaku padanya
agar tidak melebihi cintaku pada-Mu

Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta
izinkanlah aku menyentuh hati
seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu
agar tidak terjatuh aku dalam jurang semu

Ya ALLAH, jika aku jatuh cinta
jagalah hatiku padanya
agar tidak berpaling dari-Mu

Ya ALLAH, sesungguhnya ak bermohon
pada-Mu untuk selalu mencintai-Mu

~off~

Thursday, November 19, 2009

ada apa dengan cinta??

hari nie.... hari yg sangat membosankan coz dah x tau nak wat pe....rutin harian macam biasa bgn pagi on pc then on9...tue jela yg aku wat spnjg 2 weeks nie...dua tmpt je yang aku selalu jengok...blog novel ngan g jengok blog2 orang....nak di jadikan citer jengok punyer jengok..terjumpa la satu blog nie...isi blog tue bnyak berkisah perihal cinta teruna dan dara....kisah die n die punyer bf/gf in simple word la kn...ak pun bace la post2 hamba Allah tue..n aku terkejut dow coz die tue terlalu agong2kn cinta antara manusia yang memang xde kemane pun...semua orang tau cinta hakiki ialah cinta kepada Allah s.w.t....so kenapa still nak agong2kn cinta teruna dara...kenap mesti nak down sebabkn putus cinta...kenapa mesti nak stress pikir pasal cinta...lepas tue kantoi study...kantoi exam...punah harapan mak bapak ...dari jauh datang hantar ank sambung study kat universiti dengan harapan yang menggunung.... tapi bile dah masuk uni dah pandai bercinta2 pulak...tengok orang lain ada couple awak pun nak..last2 study tah kemane...n hari tue de la terdengar tazkirah bimbingan remaja dalam ikim fm...n topic hari tue pasal cinta remaja...lebih kurang pasal cinta kampus la... memang dah jadi trend kot cinta kampus nie kan..pergi la mane2 uni pun..nak de couple coz tgk member de couple...nak de couple konon nyer senang nak study...tapi study berdua2an study nyer ckit bersembg je lebih...( maybe xsemua org ...pe yg ak tulis nie just yg ak nampk)..memang la niat study tue baik tp cara tue salah...(niat tak menghalalkn cara)...aku bukan anti cinta...tapi anti couple...cinta memang lumrah yang Allah dah bagi kat kita...so buat pe nak anti2 ngan cinta..kite kena mencari cinta...iaitu cinta pada Allah...cinta hakiki....so hopefully aku dapat cinta tue...dan moga jika aku jatuh cinta, cinta itu xkan lebih dari cinta aku padaNya...

" cinta Allah  cinta yang tidak luntur dan abadi, cinta selainnya cinta yang luntur dan berakhir"


~off~