Saturday, September 24, 2011

Saya suka awak dan awak suka saya tapi....


                                                                    credit to Google
" Saya suka awak" dan " awak suka saya" kalau dengar memang orang akan cakap " bagus la

tu dah suka sama suka tunggu apa lagi", tapi kalau difikir-fikirkan balik cukup ke kalau kita

berbekal "quotes" itu semata-mata untuk kita melangkah ke peringkat seterusnya?macam

mana dengan aspek lain? sudah sama suka ke? sudah bersedia ke? hendak tahu sejauh

mana kita bersedia atau tidak bukan tanya orang lain tetapi tanya diri sendiri, tepuk dada

tanya hati. Kalau ikut zaman sekarang, trend kahwin muda yang di mana telah diamalkan

pada zaman mak bapak kita dulu-dulu sudah berbalik semula ke zaman sekarang.

Terbukti rata-rata ramai pasangan yang telah pun berkahwin pada usia yang agak muda

dan memang tak salah pun malah satu tindakan yang bijak bagi menghalang maksiat

berpanjangan dan secara tidak langsung dapat mengurangkan gejala-gejala yang kurang

sihat dan yang melanggar hukum syara'. Berkahwin memang seronok tambah-tambah

dengan orang yang kita suka, dengan orang yang kita sayang siapa yang tak mahu dan

sudah pasti menjadi impian bagi semua orang. Walaubagaimana pun kita jangan lupa

tentang tanggungjawab,cabaran dan ujian yang bakal diuji, jangan hanya sekadar

"awak suka saya" dan "saya suka awak" atau "awak sayang saya" dan " saya sayang awak",

takut-takut perasaan itu hanya bersifat sementara. Kenapa? cuba fikir bilamana musibah

atau ujian hadir, sudah sama-sama bersediakah atau sebelah pihak sahaja yang sudah

besedia dan bagaimana mana yang lagi satu?? kata "awak suka saya" dan " saya suka

awak" jadi mesti lah sama-sama bersedia, barulah tak goyah dan kita lebih matang di

masa hadapan. Bukan kita hendak pasangan yang  totally perfect which is 10 out of 10 

it's sangat impossible because we knows that nobody perfect in this world but at least 

he's ready for the next level of life. And as we know, life is not a Fairy tale "i love u" 

and "u love me" then we live happily ever after, yes! of course we can be like fairy tale 

but for sure it's not that easy. So still " saya suka awak and awak suka saya tapi each of

us must be ready enough before proceed for next level of life" =)


p/s: still searching Mr. Right...i don't know where r u right now but i believe I'll find u one fine day =) 




Saturday, September 3, 2011

SembangNovel:Sweet sangat!!! ^^

Selamat hari raya semua!!!! raya, raya jugak novel tetap beli..=). ok this time aku nak promote sebuah novel yang ala2 sweet gitu (memang sweet pun). Aku baru sahaja beli novel ni...hehe.. tapi dont worry ok aku dah habis baca dah pun. So aku pun dengan sukarela nak promote la kat awak orang semua novel nie..sebab apa eh...sebab apa eh..........sebab citer die memang best sangatttt (semangat betul!!)..apa lagi jom ushar jap buku apa yang best sangat tue ^^v.....


credit to Google

Tajuk : Ikhlas A.K!
Penulis : Nirrosette
Publisher : Jemari Seni
Harga : RM 21 (Sem. Malaysia) / RM 23 (Sabah/Sarawak)


Sinopsis (belakang buku)

Kata Adam Khalis :

Hidup ini tak boleh berdasarkan 'saya suka awak' dan 'awak suka saya'- we live happily ever after -aman bahagia untuk selamanya. Tak semudah itu Kaseh, hidup ini ada duri dan ranjau.

Kata Kaseh :

Bagaimana kita berbeza macam langit dengan bumi ; Kaseh tak kisah. Kaseh sanggup buang apa sahaja demi Adam; termasuklah tidak mewarisi harta benda daddy. Kaseh sanggup hidup macam orang biasa. Percayalah, Kaseh bersedia memberi semuanya. kerana sekali dalam hidup Kaseh, apa yang Kaseh 'tahu'
apa yang Kaseh 'mahu' hanyalah Adam Khalis!

Kata orang :

-opposite attracts. Bad girls go for a good guys. True much? tapi...sejauh mana kebenaran teori ini?
 Boleh ke Adam - stok budak masjid bertahan dengan Kaseh - playgirl of the century? well, we'll see, we'll see ! =) - opps dan jangan lupa Adam Khalis bakal menjadi kekasih yang ke-34 Nur Kaseh Kaisara! =)


*****************************************************************************

Kata aku :

Tengok cover buku and tajuk aje..dah ter-suka..tapi people said..dont judge the book by it's cover..very true...tapi nak beli jugak!. first chapter...interesting..so baca n baca...senyum dan terus senyum..alamak macam mane nak stop nie, dah ter-suka and dah tak boleh nak berhenti =P - sweet aje watak Adam Khalis dan Kaseh that's way dah baca tak boleh nak stop dah sebab tak sabar nak tahu pengakhiran kisah diorang (gaya macam citer realiti je..hehe). Jalan cerita yang menarik dan yang paling penting tak bosan! =).Walaupun gaya cerita yang santai still ada message yang penulis nak sampaikan =) so awak orang semua -refer to novelholic =p masih tercari-cari novel apa yang nak dibeli,  boleh la beli novel ni and korang mesti puas hati punyer..=). enjoy reading!! ^^v



" Hidup ini tak boleh berdasarkan  'saya suka awak' dan 'awak suka saya'......." - Ikhlas A.K!