Posts

Showing posts from June, 2011

Ramblekosong:Cerita hujung minggu yang dah basi ^^v part 2

Image
Salam semua!!! masih lagi dalam mood nak berkongsi cerita tentang cuti hujung minggu aku (tapi yang dah basi la...hehehe). Cerita ni continue dari cerita yang lepas yang katanyer nak pergi hiking. So the next day aku dengan bebudak office pergi hiking at Bukit Tabur.Dalam penat yang tak berapa nak hilang nie aku gagah jugak bangun pagi-pagi sebab excited giler nak pergi hiking (first time nak pergi hiking semangat berkobar-berkobar..=P). Plan nak naik pagi2 tapi sebab ada masalah transport last minute so kitorang kumpul kat masjid Jamek then sampai Bukit Tabur dalam pukul 8. So bermula la ekspedisi kitaorang mendaki Bukit Tabur (hahaha gaya excited lagi...jap lagi kita tengok excited lagi ke tak..haha) Before tue meh aku citer sikit pasal Bukit Tabur, bagi yang tak tahu Bukit Tabur nie terletak di Taman Melawati (dekat aje dengan umah aku...10 minute pun boleh sampai). Bukit nie ada 2 bahagian east and west yang kitorang naik nie west punyer.Ketinggian lebih kurang 1000 meter and untu…

RambleKosong: Cerita hujung minggu yang dah basi ^^v part 1

Image
salam semua!!! amacam hari ini happy ke?? jangan selalu tak happy nanti cepat tue,senyum sokmo la ini tak asyik dok berkerut aja dahi tu. Sempena hari minggu nie lapang2 kan la pikiran korang semua ye, dah name pun hari minggu otak pun kasik la rehat, tolak ketepi semua sisa2 kerja kat dalam otak tue, bagi hilang ingatan sekejap  (jangan lama-lama pula..nanti jadi lain pula ^^v) pasal kerja-kerja yang menimbun tu then baru la kita terasa nikmat berhujung minggu (chewahhhh hehe^^v). Hari ni aku nak kongsi story aku last week, dah basi dah pun tapi ada aku kisah, aku nak citer jugak ^^.Last week hujung minggu aku memang agak memenatkan (memang sangat penat ok!). hujung minggu tak lekat kat umah berjalan saje, hari sabtu aku turun ipoh follow my member pergi our long time no see friend's weeding, so kitorang gerak pagi jugak, because of aku dah pernah terjah rumah my friend nie during raya time so it's not a problem to find her house and kitorang sampai elok2 tengah lunch  (perfe…

Sembangnovel: Mesti baca!!!!

Image
Salam semua!!! lama tak menjenguk blog ni, bukan busy tapi malas nak update...balik2 kerja dah penat so nak menulis pun dah tak ada mood..hehe (alasan je lebih ^^v). For this time aku nak promote another novel untuk semua penggemar2 novel. Novel ni one of my favourite novel ^^v bukan sahaja jalan cerita yang menarik tapi gaya penulisan yang agak santai and ada moral story untuk semua yang membaca. Nak tahu novel apa jom bace...^^v

Credit to Google


Tajuk : Quartet
Penulis : Saidatul Saffaa
Publisher : Jemari Seni
Harga : RM20

Sinopsis (belakang buku)

Ini kisah sekeping hati yang dicalit empat rona indah, sayangnya dia terlupa yang pelangi itu jalurannya tujuh, dan salju pula jadi cair dipanah mentari lalu berguguran dihembus bayu luruh.


Ini kisah sekeping hati yang berkali-kali diuji, takkan bercahaya pelangi sebelum hujan, takkan bersinar indah bintang-bintang tanpa gelap malam.


Mak mahukan menantu seperti Sami Yusuf. Kalau bawa surah panjang dalam solat pun tidak mengapa kerana suaranya s…