RambleKosong:Cerita bongek kami


salam semua..
Sedang duduk-duduk sambil on9 facebook and blogwalking, tetiba teringat satu cerita bongek yang pernah terjadi kat aku setahun yang lepas. Cerita bongek ni cerita zaman belajar gaye macam dah lama sangat aku dah habis belajar setahun yang lepas kalau tak silap la.
Jalan cerita bongek tue memang aku simpan kemas kat dalam memory aku nie. Bila ingat balik cerita bongek tue satu persatu aku senyum...ketawa dan malu yang amat...
cerita bongek nie bukan cerita indah
cerita bongek nie bukan cerita lawak
cerita bongek nie bukan cerita hantu
cerita bongek nie cerita action plus thriller kot.
wlaupun action plus thriller pengakhirannya membuat aku nak ketawa guling-guling sambil menghentak kaki ke lantai akibat kelakar yang amat dan macam tak percaya benda macam tue berlaku kat AKU..aaaaa..cerita bongek yang memalukan aku...Eh jap2 apesal pulak aku malu sorang2 kan.. cerita nie bukan aku sorang je tau, cerita bongek nie membabitkan roomates aku jugak..mesti korang ketawa bace  entry nie..hahhaha  (^_____^ )  . Panjang betul mukadimah cerita bongek nie...hahaha...cerita bongek nie bermula dengan..

******************************************************************************* 
Setahun yang lepas...
Seperti yang aku ceritakan kat atas, cerita bongek nie cerita zaman aku belajar dan disebabkan kami pelajar bachelor jadi kami tidak diberi penginapan hostel maka tercampak lah kami ke taman yang haishhhhh.....
Ditambah lagi rumah yang kami sewa tue tak ada kemudahan internet dan kami masing-masing tak ada broadband pun..Maka nak dijadikan cerita rumah kawan kami nie ada  free wireless menjadi tempat persinggahan kami pada hujuang minggu dan dikala assignment menimbun. Pada hari kejadian, kami berpakat untuk lepak dekat rumah member kami tue, dah settle semua apa yang patut di settle kan kami pun balik jam time tue pukul 10 keatas..x sure sangat.. kami bejalan dengan penuh girang tapi sampai dipersimpangan jalan ada suara2 sumbang yang memecah sunyi malam kejadian tue:

suara sumbang: hai!! baru balik ke~~~~
kami : Haihhhh...xde keje la tue...
aku : baru balik mengaji
kami:

sampai satu jalan kecik, member aku yang kat depan berhenti , apahal pulak minah nie  oooo....kkkk......now. i know y....aaaaa...ada makhluk yang menyambut kami dekat lorong tue.arghhhh....semua sudah cuak2 ayam kat situ...panic2..panic..peluh-peluh dah  menitik laju...jantung dah macam nak terkeluar....baru first time berdepan dengan situai macam nie....arghhhhh...mana taknyer kalau makhluk tue macam nie tak pe lagi boleh shuhhhh2 lagi...


 tapi kalau dah macam nie...

memang panic beb!!! arghhhh...yang paling lawak ,mulut kata jangan lari tapi kaki dah lari pun...hahaha..jadi berlaku la aksi kejar mengejar antara kami dengan  makhluk atas nie....tetiba je rasa laju pulak ak lari dan yang  memalukan boleh tengah2 aci kejar tue boleh pulak selipar tercabut  dan tetinggal kat tengah jalan...aaaaa malunyerrr...yang tue xpe lagi...mamat2 suara sumbang (mss) yang tadi tue nampak kitorang main aci kejar dengan  makhluk kat ats nie..dan salah sorang dari mereka lalu kat tepi kami..aku pun bersuara lantang memanggil...

aku : dik...dik...< saje je panggil adik..hahaha>
mss: adik??

aku: boleh tak tolong amik selipar kat tengah tue...
mss: ingatkan dah habis dah kena ngan anjing
          tue
aku: thanks..boleh tak teman kitorang sampai kat lorong tue...?    
mss: ok2
aku: thanks

Sampai aje rumah, semua bantai gelak...lawak dapat, takut dapat,panic dapat..paling banyak dapat malu la...hahaha...sejak tue dah tak berapa berani nak keluar malam.Sebab takut makhluk sama tunggu jemput kami..hahahha. Tapi kadang2 terpaksa jugak kalau ada kelas malam atau test..masing2 bertawakal kat dalm hati.. (^______^)..

the end.

*******************************************************************************

Lawak bai lawak...hahahha...cerita bongek nie memang khas untuk roomates aku..cerita bongek yang kita buat dulu...(^___^) ...okey la stop kat sini dulu...banyak sangt membebel hari nie..

adiosssss..

Comments

Nora Abdullah said…
wehhh..ak bce mmg gelak je weh..meleleh ayaq mata..bkn terharu tp perut ak ni rse cm digeleteq2..hampeh pyer anjing...tp tindakan refleks tu part yg pling best..cabutttt larriiiiiikkkk...!!!

Popular posts from this blog

Trip santai Berembun & Telapak Buruk (Part 2)

Trip santai Berembun & Telapak Buruk (Part 1)

Rezeki Saya..Rezeki Awak..Rezeki Kita