practical training ~1~

lame giler tak post something kat blog nie.bukan nyer malas tapi penat and xde mase...ye la almaklum la sekarang ni aku tengan practica...so faham je la kan ...semuanyer berubah.. terutama 'masa'...mase tidor...mase makan...macam-macam lagi....even hari jumaat pun rase nak tidor cume meng-update my facebook...tue pun just tengok msg je...last week sangat tension coz last week start practical...so agak stress untuk nak adopt new environment...new friend..but lucky me coz 4 orang kawan aku dapat tempat yg same...:). neway after 2 weeks aku practical nie, overall okey la...dah de mood nak pergi keje. kalau tak, pagi je mesti..."nape cepat sangat pagi nie.." or " boleh tak kalau nak pura2 sakit" or " kenape mesti nak pergi practical".....tapi nak wat cam ne dah one of our subject n as to fulfil our course requirement.
so ari nie banyak sangat keje coz due date semakin hampir.nasib baik de orang nak tolong dah la x berape nak faham lagi...pastu nak audit orang punyer company pulak..cam ne tue...:(

activities aku sepanjang practical :

1. kami sampai sangat awal dan one of da staff bawak kami pergi ke department2 untuk sesi suai kenal.
( tapi sampai sekarang aku tak ingat2 name2 diorg ye la tak selalu jumpe coz diorg department lain)
2.lepas tue our senior bagi kitorg sorang satu file yang agak tebal untuk di review n di bace untuk rujukan bile da buat keje nanti. ( tapi ktorhg tak faham satu benda pun...hehehe...tapi semua membace dengan begitu kusyuk dan tekun sekali...bak kate kawan aku LLB..haha..hnye ktorg je tau...de la trdengar senior ckp kat member after lunch ktorg dah kene wat audit...punyer la terkejut beruang ...da kene wat audit...what da....ish..ish..)
3. disebabkan ktorg aka trainee n thun nie ramai so (6 org jew.) ktorg ber-partner. then amik la satu group satu company  (very x lucky coz my group punyer  kne antar this month tue yang lagi terkejut katak pulak)
4. petang kami diperkenal kan dengan our big boss ( jantung dah lari maraton nie....) and die bagitau ktorg if die ada mase free dia akan buat kelas ( nak katakn every week ktorg ade class...so dah de class mestila blik lambat)
5. time to balik.sebenar nyer mase office hour 8.30 a.m p-5.30pm.
 (tapi disebabkan kitorg ada class dengan our boss, so mase balik ktorg dah bertukar pada pukul 6++++.)

to be continue....(macam drama pulak)


~off~

Comments

Popular posts from this blog

Trip santai Berembun & Telapak Buruk (Part 2)

Trip santai Berembun & Telapak Buruk (Part 1)

My Seoul! - Part 1