practical training ~2

alhamdulillah, dah masuk bulan ke-2 prctical training aku bermakna lagi 5 bulan untuk aku lalui. memang masa bergerak dengan pantas sampai tak sedar pun dah masuk bulan ke-2 dah pun. tapi apa yang menanti bulan yang ke-2 nie rupa-rupanya lagi mencabar dari bulan yg -1. semua dah ada kerje masing-masing, yang paling penting semua dah kena buat budget sendiri or semua orang dah kne timing diri sendiri supaya boleh siap kerje on time. kerja aku bertambah dari hari ke hari, dah ada sikit la perasaan malas nak pergi kerja. :) terutama bila dah cuti lama-lama. bila masuk hari isnin je, mood pergi kerja dah hilang. aku cuba mencari mood tue tapi mood semakin jaoh meninggalkan aku(memang tahap kritikal kan). aku dah mula buat kerja luar, bila citer kat org mesti orang jelez kat kita sebab dapat buat kerja luar. tapi hakikat nyer, orang yg pergi je la yang tau. memang aku tak nafikan buat kerja luar memang best , mana tak best nyer tak payah masuk office kan, dan yang paling best dapat balik awal if kerja luar tue selesai awal la kan. tapi memang sangat memenat kan. so aku kena bersiap sedia untuk cabaran yang seterusnya untuk aku lebih bersiap sedia untuk bulan-bulan yang seterusnya dengan lancar.


semoga Allah mempermudahkan dan memperlancar kan practical training aku dan juga semua sahabat2 perjungan aku. amin



~off~

Comments

Popular posts from this blog

Trip santai Berembun & Telapak Buruk (Part 2)

Trip santai Berembun & Telapak Buruk (Part 1)

My Seoul! - Part 1