Berhabuk dah pun

fuhh..fuhh...fuhh....berhabuk seh....almost 3 month tak  update....bukan malas tapi tak ada masa (konon bz)....lagipun tak ada apa yang nak di post...anggap sebagai cuti semntara la ye.... so start from now insyaAllah akan aku cuba meng-update kan ini blog so tak la berhabuk sangat....sian blog nie buat je tau tapi tak reti nak jaga...don worry ye my blog akan ku pastikan kau sentiasa di-update kn....insyaAllah...hehehe....

Rabu > 14 April 2010......

>> rutin harian macam biasa bgun pagi then siap2 pergi keje. walaupun setiap kali pagi bangun kemalasan sangat terselah, tapi ku teruskan juga perjuanganku yang belum selesai ( bakal selesai pada hujung bulan 5 ni tapi buat semntara je la...tapi erti kata sebenar perjuangan sebenar belum selesai ) bersemangat untuk melawan sifat2 malas yg ada dalam diri ( maksud melawan syaitan2 yang sakan menghasut)...

>> hari ini aku mendung sikit (sedih sikit la..) and hangin pun ada juga..kalau before ni ak tompang sister ak g keje so skarang nie aku suruh adik aku hantar dekat lrt ...tapi nak jadikan cerita motor die pulak cousin ktorg pinjam, so tak bole la nak hantar aku...so apa lagi menapak la aku  dari umah ke lrt bersendirian...perjalanan agak jauh n berpeluh2 aku pagi tadi...so alhamdulillah sampai juga aku kat office (mesti la kan klu tak sape yg tulis ini blog kan..hehehe )

>> macam biase rutin harian kat tempat keje...hari-hari buat keje yang sama..tapi sekarang smua orang busy sikit sebab sekarang ni da nak hujung bulan so smua tengah keje dateline...smua org busy macam tak cukup tanah nak gerak...huh..huh...terutama ...tut..tut...dengan smua orang nak kabut......hari ini smua kerje berjalan dengan lancar...alhamdulillah...terima kasih Ya Allah kerana mempermudahkan semua kerjaku....

>> sebelum aku lupa, ada la satu scene yang sangat tidak enak dipandang...pagi-pagi lagi dah mencemarkan penglihatan aku..sebenarnya dah selalu aku nampak pasangan uda dan dara ni..setiap pagi mesti nampak pasangan berkenaan kat stesen lrt (nama dirahsiakan...hahahaha..wat gempak je..) diorang memang selalu tunggu kawan diorg kat situ..pagi-pagi yang dulu tak de pulak benda-benda tercemar yang mata aku terlihat..tapi pagi tadi mata ku sudah tercemar...ada pulak buat aksi gosok menggosok...si uda menggosok-gosok perut si dara...geli seh...tolong la jagan buat benda-benda macam tu..ko berdua-duaan pun dah berdosa ini kan pulak beramah mesra, bersentuh-sentuhan  dengan bukan muhrim...aku yang tengok aku yang rasa malu...diorang yang buat tak pulak rasa malu...yang paling sedih sekali pasangan tu islam ye siap bertudung ...tp alhamdulillah la bertudung tapi kan lagi molek kalau di hiaskan lagi dengan akhlak yang indah,yang baik...baru la kena dengan imej bertudung...baru la islam dipandang tinggi...biar tak cantik dimata dunia...apa yang dikejar bukan dunia tapi akhirat...dunia ni hanya bekalan untuk satu perjalanan yang jauh iaitu akhirat nanti....semoga kita dijauhkan dari hasutan syaitan...amin...

>> sampai sini je la contengan aku untuk hari ini...insyaAllah esok akan di updatekn dengan post-post baru....semoga ada je info yang boleh di contengkan kat sini....





~NURUL MAJDAH ABU BAKAR~

Comments

Popular posts from this blog

Trip santai Berembun & Telapak Buruk (Part 2)

Trip santai Berembun & Telapak Buruk (Part 1)

My Seoul! - Part 1