Ramblekosong: Yeay! Balik kampung ^^

credit to Google


Salam semua!!! salam aidilfitri buat semua sahabat2 ...erkk x terlalu awal kn...kn....anyway this my first entry untuk bulan puase..hehe...itu pn tetiba rase nak post entry plak kan  if not...berhabuk la rumah nie.. ;). hari nie insyaAllah pukul 3 ptg nie aku cabut dari KL tercinta haha...dah nama pun raya confirm la semua orang akan cabut dari kl tue...unless la memang kg korang kat kl la kan...so aku pun tak terkecuali la before aku nak cabut balik kampung kena buat checklist raya dulu nnti ada yang menangis pagi2 raya TT...bukan sebab sedih bermaafan2 tue..sedih sebab kain baju kurung tertinggal la,,,kasut tertinggal la, tudung la n macam2 lagi la...so untuk nak elakkan that things happen baik buat check list dulu (:

Checklist raya:
  1. Service kereta (paling2 penting, disebabkan aku balik dengan family,,,so ayah ak dah settle down dah semua tue =P )
  2. Baju raya ( makesure lengkap ye,jangan ada yang bawak baju or kain aje :P)
  3. Kasut raya (harus bawak =P...dah beli takkan  nak buat perhiasan )
  4. Duit raya plus extra sampul (disebabkan this year first year raya as a ' berkerjaya' haha ...so kena la prepare duit raya =P)
  5. kuih2 raya 
  6. Barang2 keperluan yang lain (jangan seronok sangat nak raya...benda2 asas yang penting2 tertonggal plak..=P)
  7. Topup ( Touch n Go / maxis)
  8. Settle down rumah dulu then baru keluar (makesure gas n electric semua tutup)
  9. stock novels (harus!!=P)
  p/s: hopefully jalan tak sesak hari nie...kalau tak bercinta la aku dalam kereta tue....again Selamat Hari Raya
        semua!!!


Comments

Popular posts from this blog

Trip santai Berembun & Telapak Buruk (Part 2)

Trip santai Berembun & Telapak Buruk (Part 1)

Rezeki Saya..Rezeki Awak..Rezeki Kita